Contract Manager Techniek

Baan gegevens

 • Bedrijf: Vattenfall N.V.
 • Plaats: Amsterdam
 • Plaatsingsdatum: 14-05-2021
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Contract Manager Techniek
Amsterdam

Ben jij de persoon die ervoor gaat zorgen dat de grote raamcontracten van onze Business Unit Heat NL worden vernieuwd en realiseer jij een optimale contractprestatie met de business en onze leveranciers? Lees dan vooral verder.

Asset Management Support & Contract Management
De afdeling Asset Management Support (AMS) heeft als doel Asset Managers en Operatie maximaal te ondersteunen met specialistische kennis, vaardigheden, processen en methoden, op het gebied van asset management. Deze afdeling bestaat uit de onderdelen Technical Planning, Maintenance Engineering, Systems, Contractmanagement en het Technical Training Center.

Voor de grote, strategische outsourcings- en component-contracten, stelt de groep AMS-Contractmanagement de contractmanagement-strategie op, en voert contractbeheer. De groep draagt zorg voor het technisch inhoudelijk beheer, coördinatie en optimalisatie van lange termijn raamcontracten en houdt toezicht op de (inhoudelijke) uitvoering.

Samen met de afdeling inkoop, en operationele contactpersonen in de uitvoering, dragen de contractmanagers zorg voor een optimale contractbasis en uitvoering door monitoring en sturing op de contractprestaties. We werken voor Vattenfall Heat NL Productie en WKN.

Wat ga je doen als Contract Manager Techniek
Je richt je op de strategiebepaling voor de uitbesteding van technische onderhoudsdiensten aan derden. Denk daarbij aan onderhoud aan componenten van onze centrales en warmte netwerken, maar ook de levering van componenten of andere diensten.

Je bepaalt in samenwerking met Inkoop en de interne klant op welke wijze (repeterende) onderhoudswerkzaamheden het beste uitgezet kunnen worden in de markt en zorgt voor een duidelijke scope omschrijving, zodat in de contracteringsfase en ook in de beheersfase er duidelijkheid is wat er van de leveranciers van Vattenfall NL verwacht gaat worden.

Na het afsluiten van de contracten sta je voor contract-efficiëntie en gestroomlijnde uitvoerende processen samen met operationele contactpersonen binnen de diverse afdelingen en de contractpartners. Je geeft transparantie in de contractprestatie en stuurt op verbetering.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Opstellen en realiseren van contractmanagementstrategie (incl. overwegingen voor in- en uitbesteding en her-uitbesteding).
 • Verantwoordelijk voor contractefficiëntie en -effectiviteit.
 • Sturing en evaluatie op strategisch en tactisch niveau (incl rapportage).
 • Fungeren als contractbeheerder.
 • Verantwoordelijk voor het contractbeheerproces.
 • Ontwikkelen van standaarden ten aanzien van bestekken en contracten.

Gestelde eisen

 • Afgeronde (technische/bedrijfskundig) hbo-opleiding.
 • Kennis van contractmanagement- en uitbestedings-methodieken.
 • Beschikt over organisatie-sensitiviteit en in staat om contacten te onderhouden op alle niveaus in de eigen organisatie en bij de contractor.
 • Ervaring in contractmanagement of-beheer.
 • Doel- en prestatiegericht op tactische wijze.
 • Organiserend vermogen.
 • Commercieel inzicht.
 • Ervaring met verbeterprocessen / verandermanagement (b.v. “Lean”).
 • Sterk ontwikkelde vaardigheden op het gebied van samenwerken en communicatie.

Waar werk je?
De standplaats van deze functie is op ons hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost, uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer (halte Bijlmer Arena). Je zult ook regelmatig werkzaam zijn op onze andere locaties in Nederland voor bijeenkomsten met relevante stakeholders.

Wat bieden wij jou?
Vattenfall biedt je een dynamische werkomgeving en de kans om met grote inhoudelijke betrokkenheid te opereren. Bovendien lever je een bijdrage aan duurzame projecten met grote maatschappelijke én financiële belangen.

We kennen een goed secundair pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve ziektekostenverzekering, goede pensioenregeling, winstdeling en flexibele arbeidsvoorwaarden waarbij je onder andere je vakantiedagen kunt aan- en verkopen.

Deze functie is ingeschaald in schaal 9, met een maximum van € 4.761,-. Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring. Voor meer informatie over werken bij Vattenfall en de bijbehorende arbeidsvoorwaarden kun je ook onze website bekijken: careers.vattenfall.com/nl.

Vattenfall
Wij streven ernaar om binnen een generatie fossielvrij te kunnen opereren en helpen onze klanten om klimaat slimmer en zonder fossiele brandstoffen te leven. Wij zijn koploper in het investeren in duurzame energie en geloven dat energie uit wind, zon en waterkracht de toekomst heeft.

Tijdens deze transitie naar duurzame energie zijn de gascentrales van groot belang als flexibele back-up voor de momenten dat er geen zon en wind is. Zo werken we mee aan een toekomst met minder CO2-uitstoot.

Daarnaast realiseren en beheren wij warmtenetwerken op aansprekende nieuwbouwlocaties en worden steeds vaker uitgenodigd om renovatieprojecten van milieuvriendelijke warmte en koude te voorzien. Met stadswarmte leveren we direct een wezenlijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot en onze klanten profiteren van maximaal comfort.

Informatie
Voor meer informatie over deze positie kan je contact opnemen met Iris Eveleens (Corporate Recruiter) via iris.eveleens@vattenfall.com of Ben van der Sanden (Head of Asset Management Support): +31 6 51535138.

Kijk ook op onze website voor meer informatie.

We ontvangen graag je motivatie voor deze functie én je ervaringsoverzicht via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. De sollicitatieperiode voor deze vacature loopt tot en met 30 mei. In de daaropvolgende week berichten wij je over het vervolg van de procedure.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet via het sollicitatieformulier op onze website! 

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Uren

Informatie over Vattenfall N.V.

Vattenfall N.V.
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op TechnischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Technische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Technische.
 • Operator AkzoNobel Leiden

  Vandaag geplaatst door Manpower

  Over de functieWeet jij wat er allemaal komt kijken bij het produceren van verf? In het hart van de productie werk jij aan verschillende batches verf die uiteindelijk gebruikt worden voor Formule 1 wagens, boeing-vliegtuigen en alles wat snel gaat! Je kunt je dus voorstellen dat het productieproces hightech is! Je bent als operator een professional en mag daarom rekenen op toeslag, kans op een vast contract en een uitgebreid inwerktraject. Wil je de werkzaamheden en het salaris weten? Lees...

 • Staaltekenaar

  Vandaag geplaatst door LubaGroep

  BedrijfsomschrijvingGespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de montage van stalen constructies. Dit kan zijn ten behoeve van woningbouw, renovatieprojecten, hallenbouw, utiliteitsbouw, trappen en hekwerken. Het is een mooi bedrijf met een fijne werkplek en unieke projecten in hun branche. Dit is ook één van de redenen waarom mensen hier graag (en lang) ;De medewerkers geven aan dat ze het meest blij worden van hun werkzaamheden. De diversiteit van de projecten: “elke keer is het...

 • Timmerman

  Vandaag geplaatst door VNOM

  Wat ga je doen?Wil jij graag aan de slag binnen een flexibele organisatie met een uitdagende baan? Dan hebben wij de ideale baan voor jou. Ben jij ZZP Timmerman reageer dan ook. Uiteraard ga je aan de slag in een veilige werkomgeving en geen dag is hetzelfde. Jouw werkzaamheden als Timmerman zullen onder andere bestaan uit:Vakkundig timmerwerken en andere voorkomende werkzaamheden verrichten;Repareren en monteren van deuren, vloeren, kozijnen, daken, trappen, plafonds, wanden, vensterbanken...

 • Operator B voeding 5 ploegen

  Vandaag geplaatst door Tempo-Team

  FunctieomschrijvingKom je de kersvers nieuwe team van operators versterken? Onze opdrachtgever heeft een nieuwe vestiging en overgang naar de 5 ploegen zijn we opzoek naar nieuwe collega operators. Zie je het al helemaal voor je? Lees snel verder en kom met ons in contact.Wat bieden wij jouEen detacheringscontract of direct in dienst;Salaris van € á € incl. ploegentoeslag;Aantrekkelijke ploegentoeslag;25 vakantiedagen en 8,33% vakantietoeslag / jaar;Werken in een professioneel team van...

 • Expediënt

  Vandaag geplaatst door Olympia

  BedrijfsomschrijvingOnze opdrachtgever is een familiebedrijf met meerdere vestigingen in Nederland en buitenland. Zij verzorgen het internationale transport en logistieke oplossingen. Als familiebedrijf kiest onze opdrachtgever voor continuïteit en stabiliteit. Het is een platte organisatie waar op een informele manier met elkaar omgegaan wordt. Het team bruist van de energie en blijft investeren in nieuwe mogelijkheden en innovatieve oplossingen. Zij zorgen voor de snelste transportmethode,...

TechnischeVacaturebank.nl - Nieuwe technische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe technische baan of nieuwe collega's? Op de TechnischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

TechnischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank