R&D Engineer

Baan gegevens

 • Bedrijf: Independent Engineering
 • Plaats: Enkhuizen
 • Plaatsingsdatum: 14-09-2018
 • Werkniveau: MBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bedenken van practische oplossingen en aanpassingen, welke je omzet in 3D-renderings. Vervolgens maak je hiervan werkende prototypes in de werkplaats, waar je onder andere een 3D-printer, draai- en freesbanken en ruimte tot je beschikking hebt. Tevens ben je betrokken bij het testen van de betrouwbaarheid en werking van het door jou ontworpen stukje techniek.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het bedenken van practische oplossingen en aanpassingen, welke je omzet in 3D-renderings en vertaald naar werkende prototypes. Tevens ben je betrokken bij het testen van de betrouwbaarheid en werking van het door jou ontworpen stukje techniek. Wat ga je zoal doen?:

 • Samen met je collega Engineer stel je eerst de randvoorwaarden op waaraan het apparaat moet voldoen;
 • Je bedenkt en ontwikkelt producten/oplossingen en die voldoen aan internationale standaarden en wet- en regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tüv-classificatie;
 • Je hebt aandacht voor het realiseren van de functie, betrouwbaarheid, productietechnieken en kostprijs;
 • Je bent betrokken bij het testen en opbouwen van de door jou ontworpen apparaten in eigen werkplaats;
 • Je maakt werktuigbouwkundige tekeningen en handleidingen en zorgt voor een juiste documentatie.

Wat zeer belangrijk is in deze functie, is dat je een zelfstandig werkende allrounder bent. Je krijgt vrijheid, maar deze moet je wel op de juiste manier benutten. Je bent kritisch op je werk en je bent niet bang je mening te ventileren als je denkt dat oplossingen beter, goedkoper of makkelijker kunnen. Jij bent de persoon die we zoeken als je vinkjes zetten bij de volgende criteria:

 • Je hebt een afgeronde MBO-4 of HBO- opleiding richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring als Mechanical Engineer of Constructeur in de machinebouw;
 • Je hebt ervaring met het werken met fijne mechanica;
 • Je hebt ervaring met 3D CAD-pakketten (bijv. Inventor);
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift, Chinees is een pré.

Buiten dat je in deze functie een technisch uitdagende baan hebt met direct reslutaat en waardering voor je werk, biedt het bedrijf hele goede voorwaarden, hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Een bruto maandsalaris van tussen de € 2.500,- en €3.500,- op basis van je ervaring en opleiding;
 • Een halfjaarcontract met daaropvolgend een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV-dagen conform CAO Metaal & Techniek;
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden op kosten van de zaak;
 • Mogelijkheden voor part-time en thuiswerken.

Gestelde eisen

Je hebt een afgeronde MBO-4 of HBO- opleiding richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica; Je hebt aantoonbare werkervaring als Mechanical Engineer of Constructeur in de machinebouw;

Uren

24-32 hours

Salaris

€2500 - €3500 per maand + 13 adv-dagen

Informatie over Independent Engineering

R&D Engineer medische innovaties. Voor een bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van medische apparatuur, zijn we op zoek naar een R&D Engineer die ideeën en verbeteringen kan omzetten in uitvoerbare 3D-tekeningen en deze kan vertalen in werkende prototypes. Het bedrijf ontwikkelt onder andere slimme oplossingen voor het reinigen van ziekenhuisbedden, het malen van medicatie en de aandrijving van verrijdbare bedden. Omdat het een relatief klein bedrijf is, zul je naast het tekenen ook nauw betrokken worden in de uitvoering en de opbouw en het testen van prototypes, zodat je jouw digitale werk in de praktijk ziet ontstaan. Uiteraard hou je hierbij rekening met kostprijs, functionaliteit en betrouwbaarheid. Lijkt het jou gaaf om direct resultaat van je werkzaamheden te zien en op die manier bij te dragen aan een betere kwaliteit van zorg voor patiënten wereldwijd? Word jij enthousiast van een baan waarin je de vrijheid krijgt het praktische te combineren met de theorie? Reageer dan snel!

Independent Engineering
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op TechnischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Technische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Technische.
 • (Startende) Project Engineer

  Vandaag geplaatst door Teqoia Hengelo

  Ben jij zelfstandig, besluitvaardig én heb jij de opleiding Werktuigbouwkunde afgerond? Lees dan snel verder!In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van klantspecifieke machines en aanpassingen in bestaande installaties. Dit doe je in nauwe samenwerking met de Project Manager en de Sales Engineer. Je maakt daarbij efficiënt gebruik van standaardfuncties en stelt specificaties op voor custom-made onderdelen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je de onderdelen...

  Teqoia
 • Junior Tekenaar/Constructeur - Werktuigbouwkunde

  Gisteren geplaatst door Teqoia Oldenzaal

  Ben jij een startende Tekenaar/Constructeur met je diploma Werktuigbouwkunde / Mechanical Engineering op zak en ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij zelfontplooiing centraal staat? Reageer dan snel! Wij zijn namelijk voortdurend op zoek naar nieuwe talenten!Als Junior Tekenaar/Constructeur WTB ben je bij Teqoia op het juiste adres voor een uitdagende baan in de techniek! Wij bieden technisch talent veel variatie bij onze opdrachtgevers. Bij de meeste opdrachtgevers kom je...

  Teqoia
 • Field Service Commissioning Engineer

  Gisteren geplaatst door Teqoia Oldenzaal

  Als Field Service Commissioning Engineer houd je je bezig met het uitvoeren van technisch onderhoud aan en inbedrijfstellen van brandbluspomp sets. Je adviseert de klant met betrekking tot onderhoud en gebruik. De werkzaamheden vinden met name plaats op locaties in midden/ zuid Nederland en België.

  Teqoia
 • R&D Engineer

  Gisteren geplaatst door Teqoia Hengelo

  Als R&D Engineer werk je mee in projecten voor het door ontwikkelen van nieuwe producten en het uitvoeren van verbeteringen aan producten. In samenwerking met je collega’s ontwerp en realiseer je producten, beoordeel je testgegevens en verwerk je deze in het productontwerp.Proefopstellingen maken hoort ook bij deze functie. Je maakt ze niet alleen, ook het meten en beoordelen hoort hierbij. Uiteraard zorg je bij al je werkzaamheden voor het naleven van de veiligheid en bedrijfsvoorschriften.

  Teqoia
 • Mechanisch Monteur

  Gisteren geplaatst door Recruitment

  Heb jij een passie voor sleutelen en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou!Wij zijn namelijk per direct op zoek naar een Mechanisch Monteur. Het project zal 3 maanden duren met de mogelijkheid om na het project door te stromen naar een nieuw project. We zijn op zoek naar zowel startende als ervaren monteurs. Als Mechanisch Monteur ben jij verantwoordelijk voor de service- en onderhoud van verschillende motoren. Je werkzaamheden zullen bestaan uit:Het zelfstandig...

  VNOM | Bemiddelaar in de techniek

TechnischeVacaturebank.nl - Nieuwe technische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe technische baan of nieuwe collega's? Op de TechnischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

TechnischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank