Cost Engineer R&D

Baan gegevens

 • Bedrijf: VMI Group
 • Plaats: Epe
 • Plaatsingsdatum: 11-06-2021
 • Werkniveau: MBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving


In het kort
VMI heeft ongeveer 200 tot 250 engineers in dienst die verdeeld zijn onder Order Engineering (OE) en Research & Development (R&D). OE richt zich op klantspecifieke machineaanvragen en R&D is bezig met nieuwe ontwikkelingen. Wanneer de engineers een tekening opleveren is het van belang dat deze wordt bekeken op maakbaarheid. Als Cost engineer R&D bied je ondersteuning in dit proces.

Jouw werk
Bij de beoordeling van maakbaarheid op abstract en detail niveau kan gedacht worden aan efficiënt fabriceren/assembleren, kostprijzen, toleranties, inkopen/uitbesteden etc. Je verwerkt deze informatie in het ERP systeem Infor LN. De kostprijzen dien je tijdens het gehele traject te bewaken en monitoren.
In deze rol werk je zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband. Je hebt veel contact met verschillende interne afdelingen (Productie, Engineering, Inkoop), maar ook met onze buitenlandse productielocaties. Met jouw kennis en ervaring ben je adviseur en sparringpartner rondom productietechnieken en kostprijzen om engineering zo bewust mogelijk te laten ontwerpen. Andere taken zijn:
• Presentaties maken en geven aan projectgroepen en Directie waarbij je inzicht geeft in uitgangspunten, bronnen en kosten.
• Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelen aan de hand van bezoeken aan beurzen en dergelijke.
• Contact met externe leveranciers over materialen en tarieven.
• Bijdrage leveren aan verbeterprojecten.

Je wordt machine eigenaar van de productgroep "Tire" waarbij je met een eigen Solidworks pakket meekijkt met Engineering en Inkoop adviseert of er beter ingekocht kan worden.
Oftewel, je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de modules/onderdelen zo hoog mogelijk is waarbij je kostenreductie in acht neemt.

Gestelde eisen

 
Werkomgeving
De afdeling Cost Engineering is opgeknipt in R&D en OE. Het R&D team bestaat uit 6 collega's waarvan 1 Coördinator. In het team is ieder verantwoordelijk voor zijn eigen productgroep (Tire, Rubber, Can of Pharma).
R&D krijgt te maken met de "moeilijkere" onderdelen waar in sommige gevallen nog geen prijsinformatie over bekend is.

Er is een mooie mix van leeftijden in het team aanwezig en een stagiaire is momenteel bezig met onderzoek naar costing tools. Op langere termijn is het gewenst om minder in Excel te calculeren en bezig te gaan met de implementatie van een dergelijke tool, hier kan je dan ook een bijdrage aan leveren.

Voor dat je binnen dit team wordt ingewerkt ga je eerst 6 weken meelopen in de Productie om kennis op te doen van de materialen en processen.


Uren

40

Meer informatie

 
Jouw Profiel
We zijn op zoek naar een standvastig persoon die zich staande houdt tegenover verschillende personen. Als jij advies geeft heb je je argumenten paraat en weet je andere te overtuigen. Het aanvoelen van situaties en communicatie is hierin een belangrijke factor. Verder breng je mee:
• HBO werk -en denk niveau (Technische opleiding zoals WTB)
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijke functie binnen de machinebouw
• Kennis van bewerkingsmethodieken (draaien, frezen, lasersnijden, zetten etc.)
• Tekeningen lezen en kennis van calculatie methoden
• Ervaring met Solid Works 3D en Microsoft Office programma's (Excel, Powerpoint etc.)
• Accuraat werken en in staat zijn om naast productiebezoek veel pc werk te verrichten
• 40 uur per week beschikbaar

We bieden
VMI is een sterke en trouwe speler in de markt. Er wordt hard gewerkt om de meest hightech en innovatieve producten te maken.
Technische kennis is er dan ook in overvloed, kortom een mooie kans om jouw kennis te verbreden binnen Engineering. Door de grootte van het bedrijf zijn er voldoende uitdagingen en doorgroeimogelijkheden.
Hierbij valt te denken aan een overstap naar een andere machinegroep, eventuele overstap van OE naar R&D of andersom, meer verantwoordelijkheid als bijvoorbeeld lead engineer, project engineer, coördinator of eventueel een overstap naar een hele andere afdeling binnen VMI.

Wat vinden wij verder van belang om jou te bieden:
• Een goede werk en privé balans door het aanbieden van 42 verlofdagen, thuiswerken en een flexibel werkrooster.
• Een informele prettige werksfeer wat te vertalen is naar nauwe samenwerkingen, openhartigheid, hulpvaardigheid en meer.
• Zorg voor het personeel in alle vormen en maten zoals het aanbieden van opleidingsmogelijkheden.
• Internationale mogelijkheden door onze vestigingen en klanten wereldwijd.
• Innovatie is een belangrijk thema binnen VMI, elk jaar wordt er een bepaald percentage besteed aan Research & Development om voorop te blijven lopen in de markt.
• Marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (mogelijke winstdeling, royale overwerkcompensatie).
• En niet te vergeten, hoe leuk is het om als Engineer naar de productiehal te kunnen lopen om daar het ontwerp te bekijken waar je samen aan gewerkt hebt.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in deze vacature voor Support Cost Engineer? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton bovenaan deze pagina. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR. Contactpersoon voor deze vacature is Carolina Berkhout, telefoonnummer +31 (0)578-679122.

Een screeningsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Informatie over VMI Group

Onze 1600 medewerkers over de wereld streven er voortdurend naar onze industrieën naar een hoger niveau te brengen, door geavanceerde, innovatieve technologieën te leveren waarmee onze klanten succesvoller zijn. VMI ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert high tech machines voor banden, rubber en blik en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie. Dankzij de drive en ambitie van onze medewerkers, zijn wij in staat onze klanten de beste oplossing te bieden. Heb jij ook deze ambitie?

VMI is een dochteronderneming van de TKH Group NV (TKH), het moederbedrijf van een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve systemen en netwerken voor informatie, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie. Als onderdeel van onze inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), volgt VMI het beleid van TKH. De aandelen TKH zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam (AMX / Ticket Symbol: TWEKA).

VMI Group
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op TechnischeVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Technische Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Technische.
 • Medewerker klantcontact woningcorporatie

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Voor een woningcorporatie in Overijssel ben ik op korte termijn op zoek naar een medewerker klantcontact. Binnen deze woningcorporatie ben jij als klantcontactmedewerker het eerste aanspreekpunt als het gaat om alle binnenkomende vragen en reparatieverzoeken.Voor 28 tot 36 uur per week (in overleg) sta jij klaar voor de huurders van deze woningcorporatie. Jij helpt ze graag! Met een glimlach neem je hun vragen aan om ze vervolgens correct af te handelen. Dit doe je zoveel mogelijk zelf. En...

  Stad Vacaturebank
 • Junior servicemonteur Installatietechniek

  Gisteren geplaatst door Effect Personeelsdiensten

  Hoe ideaal is dat? Je kunt direct vanuit je huis rechtstreeks naar je eerste adres. Je krijgt van je nieuwe werkgever namelijk een eigen volledig ingerichte werk-bus! Het contact dat je met de klanten hebt, maakt jouw functie als junior service monteur tot een veelzijdige functie. Met jouw technische inzicht verhelp jij al snel het probleem van de cv-ketel, airco's of wasmachines. Je voert een extra check uit om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en de klant niet voor verassingen komt...

  Stad Vacaturebank
 • Junior Werkvoorbereider Civiel

  Gisteren geplaatst door Maandag® Zwolle

  Ben jij bezig met het afronden van je Hbo-opleiding Civiele Techniek en wil jij je alvast oriënteren op de arbeidsmarkt? Wij bieden je bij Maandag graag een opstapje en zorgen er voor dat jij de fijne kneepjes van het vak helemaal onder de knie krijgt! Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.Bij Maandag® hebben wij een groot netwerk van opdrachtgevers. We werken veel samen met o.a. gemeenten, provincies en waterschappen maar hebben ook binnen de private sector diverse ingangen en...

  Stad Vacaturebank
 • Hulpmonteur Technische Dienst (Smeerder)

  Gisteren geplaatst door Walibi Holland B.V.

  Hoe gaaf is het als je de kans krijgt om aan alle attracties bij Walibi te werken?! Geen saaie kantoren of werkplaatsen, maar een spectaculaire omgeving, waar jij ervoor zorgt dat alle attracties kunnen draaien. Doordat jij vakkundig alle attracties smeert, draait alles als een geoliede machine, letterlijk. Dus ben je op zoek naar een technische uitdaging met eventuele doorgroeimogelijkheden, dan zijn wij op zoek naar jou!Als Hulpmonteur (Smeerder) in de Technische Dienst werk je elke...

  Stad Vacaturebank
 • Vakantiewerk Magazijnmedewerker

  Gisteren geplaatst door Effect Personeelsdiensten

  Bij het bedrijf waar je komt te werken als vakantie magazijnmedewerker zijn de werkzaamheden zeer divers. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:Inrichten van de opslaglocatieAfvoeren van artikelen waar onvoldoende voorraad van isBarcodes aanmaken en bestickeren Verwerken van binnenkomende en uitgaande goederenEventueel bestelspecificaties verwerken in Excel

TechnischeVacaturebank.nl - Nieuwe technische vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe technische baan of nieuwe collega's? Op de TechnischeVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

TechnischeVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank